ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με σφολιάτα και ροδάκινα

Καλοκαιρινό γλυκό με απλά υλικά για όλες τις ώρες



 




Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 2 - 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά 

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 μεγάλα ροδάκινα κομμένες σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια προαιρετικά
  • Σαντιγί ή παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (160 με αέρα).
  • Τοποθετείτε την σχάρα στη μέση και ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Κόβετε στη μέση τα ροδάκινα, αφαιρέστε το κουκούτσι και κόψτε σε φέτες 1 εκ.
  • Ρίχνετε τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε φέτες ροδάκινου μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
  • Ξεδιπλώστε το φύλλο σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη ελαφρά ίσα ίσα για να τεντώσει.
  • Κόψτε ζύμη σε τρία ίσα μέρη. Βάζετε τα φύλλα μέσα στο ταψί και από πάνω ρίχνετε τις φέτες ροδάκινου από πάνω προς τα κάτω σε κάθε φύλλο σφολιάτας.
  • Ψήστε για 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει λίγο η ζύμη.
  • Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι.
  • Σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό.

Πηγή - sidagi.gr