Νόστιμη, σπιτική πίτσα ελαφρώς πικάντικη, με αραβική πίτα και έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά.
Προετοιμασία 10΄
Ψήσιμο 6-7΄
Υλικά για 4 μερίδες
- 10 λιαστές ντομάτες συντηρημένες στο λάδι + 2 κουτ. σούπας από το λάδι τους
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 4 ατομικές αραβικές πίτες
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 4 μικρά κολοκυθάκια
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, ή ξερό, κοπανισμένο
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Χτυπάμε στο μούλτι τις λιαστές ντομάτες και το λάδι τους, το μπούκοβο και το σκόρδο, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
- Αλείφουμε με το μείγμα τις αραβικές πίτες και τις πασπαλίζουμε με τη φέτα.
- Τρίβουμε πάνω από κάθε πίτα από 1 κολοκυθάκι, το απλώνουμε ομοιόμορφα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις πίτσες για περίπου 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνειά τους.
- Πασπαλίζουμε τις πίτσες με φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, ή ξερό, κοπανισμένο, και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος