Χρόνος Προετοιμασίας 40΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
- 1 γλυκοπατάτα
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1/4 κ.γ. πάπρικα προαιρετικά
- 60 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ή κάποιο άλλο τυρί που να λιώνει εύκολα
- 4 αυγά
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Τρυπάμε την γλυκοπατάτα αρκετές φορές σε όλη της την επιφάνεια. Την βάζουμε σε ένα ταψάκι και την ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μισή περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
- Βγάζουμε την πατάτα απο το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Την κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Μπορουμέ να την ξεφλουδίσουμε ή να την αφήσουμε έτσι.
- Αφήνουμε το φούρνο να δουλέυει σε υψηλή θερμοκρασία για το γκρίλ, με τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση.
- Αλείφουμε ενα ταψάκι με λάδι και τοποθετούμε εκεί τις φέτες της γλυκοπατάτας έτσι ώστε να καλύψουν τον πάτο του ταψιού.
- Σπάμε τα αυγά πάνω στις φέτες της γλυκοπατάτας, πασπαλίζουμε με το τυρί, με αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε όσο το φαγητό είναι ακόμη ζεστό. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με λίγη κέτσαπ.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου