Μία διαφορετική πρόταση από τον Chef Γιάννη Κιόρογλου
Για τη σάλτσα:
Για την πίτσα:
Για τα σπαγγέτι:
Ημέρα προβολής 09/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 μερίδες
- 250 γρ. σπαγγέτι
- 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 50 γρ. κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας
Για τη σάλτσα:
- 400 γρ. σάλτσα σπιτική ντομάτα Pummaro
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
- 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
- 50 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Αλάτι-πιπέρι
Για την πίτσα:
- 15 φέτες σαλάμι αέρος τύπου Θάσου Ifantis
- 10 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα
- 10 φέτες ντομάτα
- 100 γρ. κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη σάλτσα:- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη σάλτσα ντομάτας, την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ψιλοκομμένο βασιλικό και ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε και την αφήνουμε να βράσει.
Για τα σπαγγέτι:
- Βράζουμε το σπαγγέτι σε βραστό, αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά.
- Σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Τρίβουμε το κεφαλοτύρι.
- Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι στα ζυμαρικά.
- Γυρίζουμε ανάποδα ένα ταψί, αλείφουμε τη βάση του με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε τα σπαγγέτι.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στα ζυμαρικά και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, από πάνω βάζουμε το σαλάμι αέρος, κομμένο σε ροδέλες, τη μοτσαρέλα και τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
- Αφήνουμε 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
- Σερβίρουμε την πίτσα σπαγγέτι με σαλάμι αέρος και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και πιπέρι.
Ημέρα προβολής 09/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου