ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτσα σπαγγέτι με σαλάμι αέρος

Μία διαφορετική πρόταση από τον Chef Γιάννη Κιόρογλου










~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 μερίδες
  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας


Για τη σάλτσα:

  • 400 γρ. σάλτσα σπιτική ντομάτα Pummaro
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
  • 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 50 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι-πιπέρι
 

Για την πίτσα:

  • 15 φέτες σαλάμι αέρος τύπου Θάσου Ifantis
  • 10 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα
  • 10 φέτες ντομάτα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη σάλτσα:
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη σάλτσα ντομάτας, την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ψιλοκομμένο βασιλικό και ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε και την αφήνουμε να βράσει.

Για τα σπαγγέτι:
  • Βράζουμε το σπαγγέτι σε βραστό, αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά.
  • Σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Τρίβουμε το κεφαλοτύρι.
  • Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι στα ζυμαρικά.
  • Γυρίζουμε ανάποδα ένα ταψί, αλείφουμε τη βάση του με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε τα σπαγγέτι.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στα ζυμαρικά και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, από πάνω βάζουμε το σαλάμι αέρος, κομμένο σε ροδέλες, τη μοτσαρέλα και τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
  • Αφήνουμε 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
  • Σερβίρουμε την πίτσα σπαγγέτι με σαλάμι αέρος και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και πιπέρι.

Ημέρα προβολής 09/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου