Λαχταριστό και εύκολο γλύκισμα για όλη την οικογένεια
Απαιτούμενος χρόνος: 30΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για την κρέμα λεμονιού
Για την κρέμα λεμονιού
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 30΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 - 6 άτομα
Για τις μαρέγκες- 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
- 7 κουταλιές της σούπας κρυσταλική ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα λεμονιού
- Ξύσμα και χυμό από 4 λεμόνια
- 4 αυγά
- 325 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 225 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
- 1 κατσαρόλα
- 1 αυγοδάρτη
- 1 βάζο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~
Για τις μαρέγκες- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Στρώνετε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι.
- Προσθέτετε τη βανίλια και μια - μία κουταλιά τη ζάχαρη. Η μαρέγκα μας θα είναι έτοιμη όταν στέκεται.
- Βάζετε τη μαρέγκα σε κορνέ και κάνετε στη λαδόκολλα ροζέτες σε απόσταση 2 - 3 εκατοστών.
- Ψήνετε τις μαρέγκες στο φούρνο για 1 1/2 με 2 ώρες.
- Αν ψήσετε και τα 2 ταψιά μαζί, στη μέση του ψησίματος πρέπει να αλλάξετε θέση στα ταψιά.
- Στη συνέχεια κλείνετε το φούρνο και ανοίγετε το φούρνο 1 εκατοστό περίπου (βάζετε ανάμεσα στην πόρτα και τον φούρνο μια ξύλινη κουτάλα) και αφήνετε τις μαρέγκες άλλη 1 ώρα μέσα στον σβηστό φούρνο.
- Βγάζετε τις μαρέγκες μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς και γεμίζετε τις μισές με κρέμα λεμονιού καλύπτοντας σε σάντουιτς με τις υπόλοιπες.
Για την κρέμα λεμονιού
- Στο πάγκο της κουζίνας βάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα αυγά.
- Χτυπάμε τα αυγά καλά μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι τους.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, χυμό λεμόνι, ξύσμα λεμόνι, βούτυρο, κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη.
- Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια πηχτή υφή.
- Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την εστία και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Έπειτα αφήνετε λίγο να κρυώσει και αποθηκεύετε στο βάζο.
- Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα και μετά ρίχνετε την κρέμα λεμονιού σε κορνέ για να γεμίσετε τους μπεζέδες.
- Διατηρείτε το στο ψυγείο για 2 -4 εβδομάδες.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου