Γλώσσα φιλέτο πανέ στον φούρνο
Χρόνος μαγειρέματος : 35΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 μερίδες
- 300 γρ. φιλέτα γλώσσας
- Τριμμένη φρυγανιά
- Αλεύρι σκληρό
- 3 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βγάλτε τα φιλέτα γλώσσας από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
- Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα φιλέτα έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
- Ξεπλένετε τα φιλέτα και τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Χτυπάτε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε το αλεύρι και σε ένα άλλο την φρυγανιά.
- Βουτάτε ένα-ένα τα φιλέτα καλά μέσα στο αλεύρι, τα τινάζετε να φύγει η πλεονάζουσα ποσότητα και κατόπιν τα περνάτε στο αυγό. Αφού έχουν βουτηχτεί καλά και από τις δύο μεριές στο αυγό τα περνάτε από τη φρυγανιά. Η φρυγανιά πρέπει να απλωθεί ομοιόμορφα και στις δυο πλευρές.
- Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Πηγή - Lovefish.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου