ΜΕΝΟΥ

Pages

Τούρτα σοκολάτα καραμέλα με φουντούκια

Μία τούρτα από τον Pastry Chef Γιάννη Τσιμπανάκο









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
  • 100 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 2 κ.σ. κακάο

Για τη γέμιση:

  • 350 γρ. κουβερτούρα
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ φουντούκια

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα, με το κουτί του, στη χύτρα για μία ώρα, ή σε μια κατσαρόλα για 2-3 ώρες, μέχρι να καραμελώσει.

Για τη βάση:
  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη, τα ανακατεύουμε με το κακάο και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
  • Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο σε ένα τηγάνι και την αναμειγνύουμε με το τριμμένο μπισκότο και το κακάο, μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη.
  • Στη συνέχεια ψήνουμε τη ζύμη στους 180 βαθμούς, για 8 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση:
  • Αραιώνουμε την καραμέλα από ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε χοντροκομμένα τα φουντούκια.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση της τούρτας.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Ανακατεύουμε τη σαντιγί με τη λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε την κρέμα στη βάση της τούρτας.
  • Έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη για 2-3 ώρες.
  • Σερβίρουμε την τούρτα και πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια.


Hμέρα προβολής 08/04/2014.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου