Χρόνος Προετοιμασίας 60'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1500 γρ. μπαρμπούνια
- 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- φρέσκια ρίγανη 1 κ.γ. ή θυμάρι
- 1 κ.γ. μαντζουράνα
- 15 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1 λεμόνι κομμένο σε φετάκια
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια.
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε τηγανάκι και τηγανίζουμε ελαφρά τη φρυγανιά με τα ξερά μυρωδικά, για 2 λεπτά.
- Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι (και τα μυρωδικά, αν είναι φρέσκα). Ανακατεύουμε το μείγμα καλά.
- Ετοιμάζουμε διπλά κομμάτια αλουμινόχαρτου, για να τυλιχτεί κάθε ψάρι ξεχωριστα. Τα λαδώνουμε.
- Αλείφουμε με το μείγμα της φρυγανιάς τα ψάρια μέσα-έξω, φροντίζοντας να πάει παντού. Αν περισσέψει μείγμα, το βάζουμε στις κοιλιές.
- Ακουμπάμε κάθε ψάρι σ' ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου, βάζουμε επάνω ένα φετάκι λεμονιού και κλείνουμε καλά, αλλά όχι σφιχτά, κάθε πακετάκι, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας.
- Τοποθετούμε τα πακετάκια σε ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ,ανάλογα με το μέγεθος των ψαριων
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου