ΜΕΝΟΥ

Pages

Κεϊκ λεμονι - μοσχολέμονο

Ενα κέϊκ από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 07/04/2014








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μικρά λεμόνια
  • 2 μοσχολέμονα
  • 200 γρ. μαργαρίνη ΒΙΤΑΜ
  • 350 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. γάλα
  • 100 γρ. αμύγδαλο
  • 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 3 κ.σ. παπαρουνόσπορο


Για το γλάσο:

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. χυμό μοσχολέμονο
  • 2 κ.γ. παπαρουνόσπορο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε τα λεμόνια και τα μοσχολέμονα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά τα βράζουμε για 50 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Λιώνουμε τη μαργαρίνη.
  • Τρίβουμε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα βρασμένα λεμόνια και μοσχολέμονα.
  • Έπειτα τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τον πολτό, τη ζάχαρη άχνη, τη μαργαρίνη, τα αβγά και τη σκόνη αμυγδάλου.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τον παπαρουνοσπορο, το γάλα, το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ρευστή ζύμη. 
  • Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα ή στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 – 24 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 55 περίπου λεπτά.
  • Αφήνουμε μέσα στη φόρμα για δέκα λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Για το γλάσο:

  • Όταν κρυώσει καλά το κέικ, σε ένα μικρό σκεύος, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, τον παπαρουνόσπορο, το χυμό μοσχολέμονο και περιχύνουμε το κέικ. 
  • Στολίζουμε με φέτες από λεμόνι και μοσχολέμονο.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου