Ενα κέϊκ από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Ημέρα προβολής 07/04/2014
Για το γλάσο:
Για το γλάσο:
Πηγή - Chef On Air
Ημέρα προβολής 07/04/2014
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 μικρά λεμόνια
- 2 μοσχολέμονα
- 200 γρ. μαργαρίνη ΒΙΤΑΜ
- 350 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 αβγά
- 250 γρ. γάλα
- 100 γρ. αμύγδαλο
- 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 3 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Για το γλάσο:
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. χυμό μοσχολέμονο
- 2 κ.γ. παπαρουνόσπορο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε τα λεμόνια και τα μοσχολέμονα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά τα βράζουμε για 50 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη.
- Τρίβουμε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα βρασμένα λεμόνια και μοσχολέμονα.
- Έπειτα τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός.
- Χτυπάμε στο μίξερ τον πολτό, τη ζάχαρη άχνη, τη μαργαρίνη, τα αβγά και τη σκόνη αμυγδάλου.
- Στο τέλος προσθέτουμε τον παπαρουνοσπορο, το γάλα, το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ρευστή ζύμη.
- Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα ή στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 – 24 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 55 περίπου λεπτά.
- Αφήνουμε μέσα στη φόρμα για δέκα λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο:
- Όταν κρυώσει καλά το κέικ, σε ένα μικρό σκεύος, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, τον παπαρουνόσπορο, το χυμό μοσχολέμονο και περιχύνουμε το κέικ.
- Στολίζουμε με φέτες από λεμόνι και μοσχολέμονο.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου