ΜΕΝΟΥ

Pages

Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας και τυρί

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας

Απαιτούμενος χρόνος: 25΄







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα

Για τα τορτελίνια
  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά τορτελίνια
  • 1/2 κούπα τριμμένο κασέρι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1-2 κούπες σάλτσα ντομάτας
  • Μαϊντανό για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 500 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • πολύ λίγο βασιλικό
  • 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τα τορτελίνια
  • Βράστε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, περίπου 8-10 λεπτά και στραγγίζετε.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε τα τορτελίνια σε ένα ταψί και απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας ανακατεύοντας.
  • Πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένο τυρί μοτσαρέλα και το κασέρι.
  • Ψήνουμε στους 180 για 8-10 λεπτά. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε..

Για τη σάλτσα ντομάτας
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, λιώνουμε και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία για 15 λεπτά.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου