Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Απαιτούμενος χρόνος: 25΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Για τα τορτελίνια
Για τη σάλτσα ντομάτας
Για τη σάλτσα ντομάτας
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 25΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Για τα τορτελίνια
- 500 γραμμάρια ζυμαρικά τορτελίνια
- 1/2 κούπα τριμμένο κασέρι
- 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1-2 κούπες σάλτσα ντομάτας
- Μαϊντανό για γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 500 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- πολύ λίγο βασιλικό
- 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τα τορτελίνια- Βράστε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, περίπου 8-10 λεπτά και στραγγίζετε.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τα τορτελίνια σε ένα ταψί και απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας ανακατεύοντας.
- Πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένο τυρί μοτσαρέλα και το κασέρι.
- Ψήνουμε στους 180 για 8-10 λεπτά. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε..
Για τη σάλτσα ντομάτας
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, λιώνουμε και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία για 15 λεπτά.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου