Εξαιρετική επιλογή για νηστεύοντες και χορτοφάγους.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 3 μερίδες
- 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
- 1 καρότο
- ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 μικρές πατάτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
- 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
- ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
- ρίγανη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι (καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες)
- Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.
- Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά.
- Τα βάζουμε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.
Πηγή - myDiatrofi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου