Ενα ζυμαρικό για το μεσημεριανό σας.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
- 500 γραμ. πέννες
- 2 κονσέρβες τόνο
- 800 γραμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- μισό κ.γ. κόλιανδρο
- μισό κ.γ. σκόρδο τριμμένο
- μισό κ.γ. αλάτι
- μισό κ.γ. πιπέρι
- 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τον τόνο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και σωτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε τα καροτάκια και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και λίγο ζεστό νεράκι.
- Αν θέλουμε πιο κόκκινη τη σάλτσα βάζουμε και μία γενναία κουταλιά πελτέ.
- Βράζουμε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά.
- Στο μεταξύ βράζουμε και τα ζυμαρικά μας.
- Στα 3 λεπτά πριν από τον τελικό χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία τους, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και με μία τρυπητή κουτάλα τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα που βράζει.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά (περίπου 3-4 λεπτά).
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας. Καλή σας όρεξη.
Πηγή - ditucook.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου