Ενα γλυκό με γέμιση κατίκι Δομοκού και γλυκό κυδώνι
Γέμιση
Γλυκό κυδώνι
Γέμιση
Γλυκό κυδώνι
Συνταγή του Chef ΘΕΟΔΟΤΟΥ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ
Πηγή - Newsbeast.gr
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 200 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι
- 50 γραμμάρια βούτυρο Κέρκυρας
Γέμιση
- 200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
- 20 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 20 γραμμάρια μέλι
Γλυκό κυδώνι
- 500 γραμμάρια κυδώνια
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια γλυκόζη
- 400 γραμμάρια νερό
- 30 γραμμάρια χυμό λεμόνι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Φτιάχνουμε τις φωλιές, βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε ελαφρά και περιμένουμε να κρυώσει.
Γέμιση
- Όλα τα υλικά μαζί σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ.
- Μόλις κρυώσουν οι φωλιές γεμίζουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε με γλυκό κυδώνι
Γλυκό κυδώνι
- Βράζουμε τα κυδώνια και στραγγίζουμε το νερό.
- Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και ρίχνουμε τα βρασμένα κυδώνια.
- Το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε.
- Προαιρετικά αρώματα: κανέλα και γαρύφαλλο.
Συνταγή του Chef ΘΕΟΔΟΤΟΥ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ
Πηγή - Newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου