ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαχματζούν με μάραθο και καλαθάκι Λήμνου από τον Ανδρέα Λαγό

Ο Ανδρέας Λαγός είναι όλο πρωτότυπες ιδέες. Δοκιμάστε αυτό το Λαχματζούν με μάραθο και καλαθάκι Λήμνου και θα καταλάβετε!


Χρόνος Προετοιμασίας 20'





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές λοξές φέτες
  • σέσκουλα 300 γρ. μόνο τα φύλλα
  • 200 γρ. σπανάκι μόνο τα φύλλα
  • 1 ματσάκι μάραθο χωρίς τα κοτσάνια
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 λεμόνια το χυμό τους
  • 4 αραβικές πίτες
  • 200 γρ. καλαθάκι Λήμνου


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τα λαχματζούν
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σέσκουλα και το σπανάκι χοντροκομμένα με τα χέρια, αλάτι και πιπέρι.
  • Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πιούν όλα του τα υγρά.
  • Τέλος σβήνουμε με το χυμό λεμόνι και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μάραθο, χοντροκομμένο, ανακατεύουμε και κρατάμε το μείγμα στην άκρη.
  • Τοποθετούμε τις πίτες σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα με το μάραθο στις 4 πίτες.
  • Πασπαλίζουμε το καλαθάκι Λήμνου, σπασμένο με τα χέρια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνοστους 2000C για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και η πίτα να γίνει τραγανή.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι αρωματισμένο με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ξύσμα λεμόνι και ελαιόλαδο.



Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου