Ο Ανδρέας Λαγός είναι όλο πρωτότυπες ιδέες. Δοκιμάστε αυτό το Λαχματζούν με μάραθο και καλαθάκι Λήμνου και θα καταλάβετε!
Χρόνος Προετοιμασίας 20'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 20'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 80 ml. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές λοξές φέτες
- σέσκουλα 300 γρ. μόνο τα φύλλα
- 200 γρ. σπανάκι μόνο τα φύλλα
- 1 ματσάκι μάραθο χωρίς τα κοτσάνια
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 λεμόνια το χυμό τους
- 4 αραβικές πίτες
- 200 γρ. καλαθάκι Λήμνου
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τα λαχματζούν- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σέσκουλα και το σπανάκι χοντροκομμένα με τα χέρια, αλάτι και πιπέρι.
- Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πιούν όλα του τα υγρά.
- Τέλος σβήνουμε με το χυμό λεμόνι και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μάραθο, χοντροκομμένο, ανακατεύουμε και κρατάμε το μείγμα στην άκρη.
- Τοποθετούμε τις πίτες σε ταψί με λαδόκολλα.
- Μοιράζουμε το μείγμα με το μάραθο στις 4 πίτες.
- Πασπαλίζουμε το καλαθάκι Λήμνου, σπασμένο με τα χέρια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνοστους 2000C για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και η πίτα να γίνει τραγανή.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι αρωματισμένο με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ξύσμα λεμόνι και ελαιόλαδο.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου