ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρολάκια με καρύδια και μπλε τυρί



Μία συνταγή του Ηλία Δεμιρτζόγλου που θα σας ενθουσιάσει








~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 100 γρ. αλεύρι μαύρο
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 300 ml νερό χλιαρό
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο
  • 150 γρ. καρύδια
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πολτοποιούμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  • Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα δυο είδη αλεύρου κοσκινισμένα, τη μαγιά, το αλάτι και το χλιαρό νερό. 
  • Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. 
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. 
  • Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μία ώρα σκεπασμένη καλά. Αφού φουσκώσει, προσθέτουμε τα καρύδια και ξαναζυμώνουμε καλά. 
  • Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για 20 λεπτά. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  • Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο μήκους 20-50 εκατοστών, ρίχνουμε το μπλε τυρί, λίγο πιπέρι και διπλώνουμε σε ρολό από τη μακριά πλευρά. 
  • Κόβουμε σε 8 κομμάτια και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. 
  • Αλείφουμε με τα αβγά και ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά περίπου.

Πηγή - ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου