~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 100 γρ. αλεύρι μαύρο
- 400 γρ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 300 ml νερό χλιαρό
- 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 250 γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο
- 150 γρ. καρύδια
- 2 αβγά χτυπημένα
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πολτοποιούμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα δυο είδη αλεύρου κοσκινισμένα, τη μαγιά, το αλάτι και το χλιαρό νερό.
- Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μία ώρα σκεπασμένη καλά. Αφού φουσκώσει, προσθέτουμε τα καρύδια και ξαναζυμώνουμε καλά.
- Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για 20 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο μήκους 20-50 εκατοστών, ρίχνουμε το μπλε τυρί, λίγο πιπέρι και διπλώνουμε σε ρολό από τη μακριά πλευρά.
- Κόβουμε σε 8 κομμάτια και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
- Αλείφουμε με τα αβγά και ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά περίπου.
Πηγή - ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου