Η παραδοσιακή συνταγή για την μαγειρίτσα
Απαιτούμενος χρόνος: 70 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Συνοδέψτε τη με φρέσκο ψωμί.
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 70 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 2 κιλά αρνίσια συκωταριά
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 300 γραμμάρια τρυφερά φύλλα από χόρτα αντίδια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ κιλό φύλλα μαρουλιού
- 2 αυγά
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ξεκινάμε με το πιο σημαντικό κομμάτι που είναι να καθαρίσουμε καλά τη συκωταριά.
- Την πλένουμε καλά ώστε να φύγουν τα αίματα.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει με μια κουταλιά της σούπας αλάτι.
- Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα στο βραστό νερό τη συκωταριά και τη ζεματάμε για ένα δεκάλεπτο.
- Σε αυτό το σημείο την βγάζουμε από την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα περιττά λίπη και το λαρύγγι και την ψιλοκόβουμε.
- Στη συνέχεια θα σοτάρουμε τα λαχανικά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
- Ρίχνουμε μέσα τη συκωταριά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 6 λεπτά.
- Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε τη συκωταριά να βράσει με το νερό για 10 λεπτά.
- Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το μαρούλι και τα αντίδια,τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και κλείνουμε το καπάκι.
- Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6 λεπτά και στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Η συκωταριά πρέπει να βράσει με τα λαχανικά για μισή ώρα ακόμα.
- Στη διάρκεια αυτού του χρόνου ετοιμάζουμε το αυγολέμονο που θα προσθέσουμε στη μαγειρίτσα.
- Σε ένα πιάτο ρίχνουμε τους κρόκους 2 αυγών, το χυμό από ένα λεμόνι και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα στην οποία βράζει η συκωταριά και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια ενιαία σάλτσα.
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα και ανακατεύουμε.
- Τελευταίο προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε ξανά.
Συνοδέψτε τη με φρέσκο ψωμί.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου