ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαγειρίτσα με αρνίσια συκωταριά

Η παραδοσιακή συνταγή για την μαγειρίτσα

Απαιτούμενος χρόνος: 70 λεπτά






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 2 κιλά αρνίσια συκωταριά
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 300 γραμμάρια τρυφερά φύλλα από χόρτα αντίδια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ κιλό φύλλα μαρουλιού
  • 2 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ξεκινάμε με το πιο σημαντικό κομμάτι που είναι να καθαρίσουμε καλά τη συκωταριά.
  • Την πλένουμε καλά ώστε να φύγουν τα αίματα.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει με μια κουταλιά της σούπας αλάτι.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα στο βραστό νερό τη συκωταριά και τη ζεματάμε για ένα δεκάλεπτο.
  • Σε αυτό το σημείο την βγάζουμε από την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα περιττά λίπη και το λαρύγγι και την ψιλοκόβουμε.
  • Στη συνέχεια θα σοτάρουμε τα λαχανικά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
  • Ρίχνουμε μέσα τη συκωταριά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 6 λεπτά.
  • Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε τη συκωταριά να βράσει με το νερό για 10 λεπτά.
  • Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το μαρούλι και τα αντίδια,τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και κλείνουμε το καπάκι.
  • Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6 λεπτά και στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Η συκωταριά πρέπει να βράσει με τα λαχανικά για μισή ώρα ακόμα.
  • Στη διάρκεια αυτού του χρόνου ετοιμάζουμε το αυγολέμονο που θα προσθέσουμε στη μαγειρίτσα.
  • Σε ένα πιάτο ρίχνουμε τους κρόκους 2 αυγών, το χυμό από ένα λεμόνι και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα στην οποία βράζει η συκωταριά και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια ενιαία σάλτσα.
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα και ανακατεύουμε.
  • Τελευταίο προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμμένο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε ξανά.
Η μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη.
Συνοδέψτε τη με φρέσκο ψωμί.



Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου