Κλασική κυπριακή συνταγή, η οποία φημίζεται για τα μεζεδάκια της. Ένα από τα νοστιμότερα πιάτα με κεντρικό πιάτο τις αγαπημένες πατάτες.
Χρόνος προετοιμασίας 15΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 - 6 μερίδες
- 1 κιλό πατάτες μικρές
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθου, ψιλοκομμένο
- 3 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ φλιτζ. τσαγ. κρασί κόκκινο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 2 φλιτζ. τσαγ. ζωμό κοτόπουλου
- 1 κ.γ. σπόρους κύμινου
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλύνετε πολύ καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.
- Σε μία κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και ζεστάνετέ τα σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίξτε το φύλλο δάφνης.
- Ρίξτε τις πατάτες στο τηγάνι. Ανακατέψτε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα και σβήστε με το κρασί.
- Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου και προσθέστε τα στο τηγάνι.
- Ανακατέψτε και προσθέστε το ζωμό κότας.
- Κλείστε το καπάκι και αφήστε τις πατάτες να βράσουν για 25΄.
- Τα τελευταία 10΄ προσθέστε τους σπόρους κύμινου, τον άνηθο και το μαϊντανό, αφού τα ψιλοκόψετε.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για ακόμα 10΄ με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να χυλώσει και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε τις πατάτες μαζί με τη σάλτσα.
Πηγή - Πατάτες αντιναχτές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου