Μία πρόταση από την Ντόρα Φιλίππου για το μεσημεριανό σας.
Ημέρα προβολής 07/04/2014
Για τις πατάτες φούρνου:
Για τη σαλάτα:
Για τη σος μαγιονέζας:
Για τις πατάτες:
Για τη σαλάτα:
Για τη σος μαγιονέζας:
Πηγή - Chef On Air
Ημέρα προβολής 07/04/2014
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 400-500 γρ. γλώσσα
- 50 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- ½ φλ. λευκό κρασί
- Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
- Αλάτι-πιπέρι
Για τις πατάτες φούρνου:
- 2 πατάτες
- 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- 1 ντομάτα
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 5 ελιές χωρίς κουκούτσι
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 2 κλ. φρέσκια ρίγανη
- 2 κλ. φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη σος μαγιονέζας:
- 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- Χυμό από ½ λάιμ
~ ~ ~ ~ ~ Εκτελέση ~ ~ ~ ~ ~
- Φιλετάρουμε τη γλώσσα.
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μαργαρίνη με βούτυρο.
- Αλατοπιπερώνουμε τη γλώσσα και την προσθέτουμε στο κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με κρασί.
- Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε μαργαρίνη με βούτυρο και ξύσμα από λάιμ.
Για τις πατάτες:
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
- Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη με βούτυρο, κόβουμε και βάζουμε τις βρασμένες πατάτες.
- Πασπαλίζουμε με μαργαρίνη με βούτυρο και τις ψήνουμε στους 250 βαθμούς, για 5 λεπτά.
Για τη σαλάτα:
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη ντομάτα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ελιές.
- Ρίχνουμε ρίγανη και θυμάρι στη ντομάτα, το κρεμμύδι και τις ελιές προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Για τη σος μαγιονέζας:
- Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, την πάπρικα και το χυμό λάιμ.
~ ~ ~ ~
- Σερβίρουμε τις πατάτες, την τηγανητή γλώσσα και τη σαλάτα.
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη σος μαγιονέζας.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου