Δοκιμάστε το cheesecake αλά φράουλα και απογειώστε τη γεύση
Υλικά
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 200 γραμμάρια φράουλες πολτοποιημένες
- 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
- 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 200 γραμμάρια μπισκότα
- 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)
Εκτέλεση
- Στο μπλέντερ ρίχνετε σε κομμάτια τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε. Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά.
- Ανακατεύετε καλά με τα μπισκότα και στρώνετε το μείγμα σαν βάση σε μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο τοίχωμα. Αφήνετε να κρυώσει.
- Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε στη δυνατή σκάλα, σταδιακά ρίχνετε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.
- Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μούλτι και έπειτα ανακατεύετε καλά με το τυρί κρέμα και την χτυπημένη σαντιγί.
- Ρίχνετε όλο το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες.
- Ανοίγετε τη φόρμα και σερβίρετε με μικρά κομματάκια φράουλας στην κορυφή.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου