Πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα με φέτα και φύλλο κρούστας!!
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1 1/2 κιλό Κολοκύθια
- 800 Γραμ. Φύλλο κρούστας (περίπου 12 φύλλα)
- 5 κουταλιές της σούπας Σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 Αυγά χτυπημένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο
- 300 Γραμ. Φέτα
- Ελαιόλαδο για επάλειψη φύλλων
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αρχικά πλένουμε τα κολοκύθια μας και τα ξύνουμε στο τρίφτη μας.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι για να φύγουν τα υγρά και τα στίβουμε.
- Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αναμειγνύουμε.
- Στο τέλος ρίχνουμε και το κολοκύθι μας.
- Εάν είναι αρκετά υγρό το μίγμα προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι ακόμα ,εάν είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.
- Σε ένα ταψί νούμερο 34 cm λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε γύρω στα 7 φύλλα κρούστας κάτω λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα.
- Τα 2 από τα 7 φύλλα τα βάζουμε στο κέντρο ακατάστατα πρίν βάλουμε το μίγμα μας.
- Προσθέτουμε το μίγμα μας στο ταψί πάνω από τα φύλλα.
- Στη συνέχεια κλείνουμε όλα τα φύλλα που είναι εκτός του ταψιού προς τα μέσα λαδώνοντας ελαφρά κάθε φορά και μετά προσθέτουμε και άλλα 5 φύλλα κρούστας από πάνω λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα αλλα και το τελευταίο φύλλο μας.
- Χαράζουμε σε κομμάτια με προσοχή όχι μέχρι το πάτο του ταψιού μας και ραντίζουμε με λίγο νερό το τελευταίο φύλλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει στους 180 βαθμούς.
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου