Το μυστικό μπορεί να είναι στο ψήσιμο αλλά πίστεψέ με είναι και στη μαρινάδα.
Τα σούπερ κρέατα που τρως στα high εστιατόρια και παθαίνεις πλάκα δεν είναι καλύτερα από αυτά που σου δίνει ο χασάπης σου. Ούτε ο σεφ είναι καλύτερος από εσένα. Καλά, μπορεί και να είναι!
Το νόημα είναι ότι η μαρινάδα κάνει όλη τη διαφορά. Δοκίμασε τις συνταγές και άσε τους καλεσμένους σου να αναρωτιούνται για το ταλέντο σου στο ψήσιμο.
Τα σούπερ κρέατα που τρως στα high εστιατόρια και παθαίνεις πλάκα δεν είναι καλύτερα από αυτά που σου δίνει ο χασάπης σου. Ούτε ο σεφ είναι καλύτερος από εσένα. Καλά, μπορεί και να είναι!
Το νόημα είναι ότι η μαρινάδα κάνει όλη τη διαφορά. Δοκίμασε τις συνταγές και άσε τους καλεσμένους σου να αναρωτιούνται για το ταλέντο σου στο ψήσιμο.
Για κοτόπουλο με κρούστα !
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για μαρινάδα άμεσης δράσης
- 2 κούπες σάλτσα σόγια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα λεμόνια στα τέσσερα
- 1 κουταλάκι γλυκού σκόρδο
- Αλατοπίπερο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αναμίξτε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ.
- Φυσικά στίψτε τα κομμένα λεμόνια αλλά αφήστε και τις στυμμένες φλούδες μέσα στο μίγμα.
- Η διαφορά της συγκεκριμένης μαρινάδας είναι ότι δεν αφήνουμε το κρέας μέσα για ώρες ή για μία νύχτα αλλά τη χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Βουτήξτε τα κομμάτια κρέας στη μαρινάδα και αμέσως βάλτε τα στη φωτιά
- Γυρίστε πλευρά μετά από δύο λεπτά.
- Ύστερα από τέσσερα λεπτά ξαναβουτήξτε στη μαρινάδα και συνεχίστε το ψήσιμο. Μετά 4 λεπτά το ίδιο κ.ο.κ.
- Επειδή το συγκεκριμένο ψήσιμο απαιτεί πολύ καυτή θράκα, αν η ψησταριά αρχίσει να φλέγεται, βγάλτε το κοτόπουλο και αφήστε το στη μαρινάδα μέχρι να καταλαγιάσει η πυρκαγιά οπότε και θα το ξαναβάλετε πάνω.
- Στο τέλος θα έχετε ένα φιλέτο κοτόπουλου με μαγική γεύση αλλά και κρούστα
##############################
Μοσχάρι - Χοιρινό
Ξέχνα τα TGI Fridays, Μαρινάδα Jack Daniels στο ..τηγάνι για τα κάρβουνα!
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1 κούπα ουίσκι Jack Daniels
- 1/2 κούπα φυστικέλαιο
- 1/2 κούπα μηλόξιδο
- 1/2 cup κέτσαπ
- 2 κουταλιές σούπας τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 3 κουταλιές σούπας Nescafe
- 1/4 κούπας μέλι
- 3 κουταλάκια τσαγιού αλάτι
- 2 κουταλάκια τσαγιού Ταμπάσκο
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια τσαγιού πιπέρι
- 2 αλεσμένο γαρύφαλλο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζετε όλα τα ρευστά υλικά μαζί σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τα αναμειγνύετε.
- Προσθέτετε τα στερεά υλικά και ανακατεύετε για ένα με δύο λεπτά.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί λίγο ακόμα για να δέσουν όλα τα υλικά.
- Με αυτό το μίγμα περιχύνετε τα κρέατα και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Μετά, ψήσιμο!
##############################
Χοιρινά Παϊδάκια
Φάε όπως στο Route 66, Η τέλεια BBQ Sauce για απόλυτο USA παϊδάκι
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 400 γρ. Μαργαρίνη
- 4 κουταλάκια τσαγιού αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας Γούστερ σος (Worcestershire)
- ¾ της κούπας ξύδι
- 2 κουταλάκια τσαγιού πιπέρι
- ½ λεμόνι
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Λιώστε τη μαργαρίνη και τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε τα να πάρουν βράση.
- Χαμηλώστε και μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει και αναμείξτε με το κρέας για 2-3 ώρες πριν το ψήσιμο.
##############################
Αρνί
Το παϊδάκι αντέχει στην κρίση, Η σωστή ελληνική συνταγή
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
- ¼ κούπα λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ κουτάλι τσαγιού θυμάρι
- ½ κουτάλι τσαγιού ρίγανη
- Μερικά φύλλα δάφνης
- Αλατοπίπερο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αναμίξτε όλα τα υλικά πολύ καλά.
- Αλείψτε τα παϊδάκια και αφήστε τα για περίπου 4 ώρες.
- Η ίδια μαρινάδα κάνει και για μεγαλύτερο κομμάτι αρνί στο φούρνο, απλά το κρέας πρέπει να μαριναριστεί για διπλάσιες ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου