ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάντουιτς με κοτόπουλο, γιαούρτι και κάρυ

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Σάντουιτς με κοτόπουλο, γιαούρτι και κάρυ από την Ντίνα Νικολάου για το πικ νικ στην παραλία, για την εκδρομή, για το γραφείο, για ελαφρύ βραδινό.

Συστατικά

  • 4 ψωμάκια πολύσπορα ατομικά (ή άλλο ψωμί της αρεσκείας σας)
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κοτόπουλο ψητό, από την προηγούμενη ημέρα, κομμένο σε κομματάκια)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό ξηρό
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο
  • 4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1/2 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τρόπος παρασκευής
  • Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κυβάκια και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι στο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
  • Σβήνουμε με το κρασί και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το δεντρολίβανο.
  • Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 6 - 7 ακόμη λεπτά, ανακατεύοντας.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, τη μουστάρδα, το κάρυ (αν βάλουμε), την πάπρικα και το μαϊντανό.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά καλά.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ενωθούν τα αρώματα.
  • Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και απλώνουμε στο κάτω μέρος μια στρώση από το μείγμα με το κοτόπουλο.
  • Κλείνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού, τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου