¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Σάντουιτς με κοτόπουλο, γιαούρτι και κάρυ από την Ντίνα Νικολάου για το πικ νικ στην παραλία, για την εκδρομή, για το γραφείο, για ελαφρύ βραδινό.
Συστατικά
- 4 ψωμάκια πολύσπορα ατομικά (ή άλλο ψωμί της αρεσκείας σας)
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κοτόπουλο ψητό, από την προηγούμενη ημέρα, κομμένο σε κομματάκια)
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι κρασί λευκό ξηρό
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο
- 4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα της αρεσκείας μας
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 1/2 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
- 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Τρόπος παρασκευής
- Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κυβάκια και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι στο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το δεντρολίβανο.
- Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 6 - 7 ακόμη λεπτά, ανακατεύοντας.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, τη μουστάρδα, το κάρυ (αν βάλουμε), την πάπρικα και το μαϊντανό.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ενωθούν τα αρώματα.
- Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και απλώνουμε στο κάτω μέρος μια στρώση από το μείγμα με το κοτόπουλο.
- Κλείνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού, τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου