Άλλη μια συνταγή αφιερωμένη στο καλοκαίρι.
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1000 γρ. λινγκουίνι
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 1000 γρ. χτένια καθαρισμένα
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
- 110 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 λάιμ τοχυμό του
- 1/3 ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο & εξτρά για γαρνιτούρα
- 500 ml ζωμό λαχανικών περίπου 2 κούπες.
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε καλά αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λιγκουίνι μας να βράσουν για περίπου 9-11 λεπτά ώστε να γίνουν Al dente ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σκόρδο να σοταριστεί για περίπου 3 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε ακόμα για 2 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοολ από το κρασί.
- Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου (ή όποιον άλλο έχουμε επιλέξει), και αφήνουμε να σιγοβράσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό του μοσχολέμονου καθώς και το κόλιαντρο και αλατοπιπερόνουμε ανάλογα.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πολύ ίσα ίσα να διατηρεί το μίγμα μας σε θερμοκρασία και στο διάστημα αυτό να μαγειρέψουμε τα χτένια.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή θερμοκρασία και τοποθετούμε μέσα τα χτένια να μαγειρευτούν από κάθε πλευρά για 1 περίπου λεπτό. Θα πρέπει η κάθε πλευρά τους να έχει αποκτήσει μια χρυσοκαφέ απόχρωση.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε μπολ, τοποθετούμε από πάνω τα χτένια και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας. Μπορούμε να γαρνίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου