Χρόνος Προετοιμασίας 60'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 450 γρ. σπαγγέτι
- 120 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 10 ml. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 450 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.
- 30 κ.σ. σάλτσα μαρινάρα ( 3 φλ.τσ.)
- 120 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 100 γρ. ρικότα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα σπαγγέτι.
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Στο μεταξύ σωτάρουμε τον κυμά σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αποσύρουμε τον κυμά απο το τηγάνι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τον βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι,τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν,περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την μαρινάρα, τον κυμά και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
- Αν θέλουμε να φτιάξουμε τη δική μας μαρινάρα τη συνταγή θα τη βρούμε εδώ.
- Αλείφουμε με λάδι ένα ορθογώνιο πιρέξ και βάζουμε εκεί τη μισή ποσότητα των σπαγγέτι, τα περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα της σάλτσας που φτιάξαμε.
- Τοποθετούμε τη μισή ρικότα πάνω απο τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη μισή μοτσαρέλα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμη μια φορά.
- Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.
- Βγάζουμε το φαγητό απο το φούρνο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
- Έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου