ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι στο φούρνο με μανιτάρια



Μία διαφορετική πρόταση για το μεσημεριανό σας.


 Χρόνος Προετοιμασίας 60'








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 450 γρ. σπαγγέτι
  • 120 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 10 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 450 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.
  • 30 κ.σ. σάλτσα μαρινάρα ( 3 φλ.τσ.)
  • 120 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100 γρ. ρικότα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα σπαγγέτι. 
  • Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Στο μεταξύ σωτάρουμε τον κυμά σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. 
  • Αποσύρουμε τον κυμά απο το τηγάνι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τον βάζουμε σε ένα πιάτο. 
  • Αφήνουμε στην άκρη. 
  • Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι,τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν,περίπου 5 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε την μαρινάρα, τον κυμά και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. 
  • Αν θέλουμε να φτιάξουμε τη δική μας μαρινάρα τη συνταγή θα τη βρούμε εδώ.
  • Αλείφουμε με λάδι ένα ορθογώνιο πιρέξ και βάζουμε εκεί τη μισή ποσότητα των σπαγγέτι, τα περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα της σάλτσας που φτιάξαμε. 
  • Τοποθετούμε τη μισή ρικότα πάνω απο τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη μισή μοτσαρέλα. 
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμη μια φορά.
  • Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε το φαγητό απο το φούρνο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά. 
  • Έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου