ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με λαχανικά και τρία τυριά

Τρομερή τάρτα σφολιάτας με γεμάτη γεύση τυριών και λαχανικών

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα φέτας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα ανθότυρου
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα
  • 4 μεγάλα πράσα (το τρυφερό μέρος, κομμένα σε φέτες 2 εκ)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 αυγά


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί. 
  • Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας να καλύπτει και τα τοιχώματα. 
  • Με την ανάποδη της λάμας του μαχαιριού κόβουμε γύρω - γύρω τη ζύμη που προεξέχει, θέλουμε να πάρει το σχήμα του ταψιού.
  • Τρυπάμε καλά την επιφάνεια με πιρούνι να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας. 
  • Στρώνουμε μέσα λαδόκολλα ή μεμβράνη και βάζουμε βάρος, ρύζι ή όσπρια, για να κρατήσει το σχήμα της. 
  • Αφήνουμε 15 λεπτά στο ψυγείο. 
  • Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε το βάρος και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα για 15 λεπτά να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα). 
  • Χτυπάμε με σύρμα τ’ αυγά με το γιαούρτι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Στρώνουμε τα πράσα στην ψημένη σφολιάτα και αδειάζουμε το μείγμα τυριών. 
  • Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160οC και ψήνουμε για περίπου 35΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα τυριού.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου