Τρομερή τάρτα σφολιάτας με γεμάτη γεύση τυριών και λαχανικών
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα φέτας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα ανθότυρου
- 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 1 φύλλο σφολιάτας
- λίγο βούτυρο για το άλειμμα
- 4 μεγάλα πράσα (το τρυφερό μέρος, κομμένα σε φέτες 2 εκ)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 αυγά
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί.
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας να καλύπτει και τα τοιχώματα.
- Με την ανάποδη της λάμας του μαχαιριού κόβουμε γύρω - γύρω τη ζύμη που προεξέχει, θέλουμε να πάρει το σχήμα του ταψιού.
- Τρυπάμε καλά την επιφάνεια με πιρούνι να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας.
- Στρώνουμε μέσα λαδόκολλα ή μεμβράνη και βάζουμε βάρος, ρύζι ή όσπρια, για να κρατήσει το σχήμα της.
- Αφήνουμε 15 λεπτά στο ψυγείο.
- Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25 λεπτά.
- Αφαιρούμε το βάρος και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα για 15 λεπτά να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα).
- Χτυπάμε με σύρμα τ’ αυγά με το γιαούρτι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Στρώνουμε τα πράσα στην ψημένη σφολιάτα και αδειάζουμε το μείγμα τυριών.
- Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160οC και ψήνουμε για περίπου 35΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα τυριού.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου