Μία φανταστική σαλάτα από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Hμέρα προβολής 07/04/2014
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για το dressing:
Για το dressing:
Πηγή - Chef On Air
Hμέρα προβολής 07/04/2014
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1 πορτοκάλι
- 1 λεμόνι
- 2 λάιμ
- 1 ροζ γκρέιπφρουτ
- 2 μανταρίνια
- 1 σαγκουίνι
- 100 γρ. ρόκα
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- 200 γρ. μανούρι
- 1 κ.σ. σουσάμι λευκό
- 1 κ.γ. σουσάμι μαύρο
- Αλάτι-πιπέρι
Για το dressing:
- 100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
- Xυμό & ξύσμα από 1 σαγκουίνι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. Λευκή Κρέμα Bαλσαμικού με Πορτοκάλι και Λεμόνι Kalamata Papadimitriou
- Αλάτι-πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Κόβουμε τις άκρες από το πορτοκάλι και στη συνέχεια βγάζουμε τη φλούδα, έτσι ώστε να φύγει μαζί και η άσπρη μεμβράνη.
- Τέλος, κόβουμε το πορτοκάλι σε φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα εσπεριδοειδή.
Για το dressing:
- Χτυπάμε στο μούλτι το χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, μέλι, κρέμα βαλσαμικού και ελαιόλαδο.
~ ~ ~ ~
- Σερβίρουμε τη ρόκα με τα εσπεριδοειδή.
- Προσθέτουμε το μανούρι και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με μαύρο και λευκό σουσάμι, αλάτι και πιπέρι.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου