Τα κανελόνια με κιμά είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που γεννά σε πολλούς από εμάς νοσταλγικές εικόνες από οικογενειακά τραπέζια. Ώρα λοιπόν να ξυπνήσουμε και να ενεργοποιήσουμε αυτές τις γευστικές αναμνήσεις.
Χρόνος προετοιμασίας: 25΄
Χρόνος μαγειρέματος: 50΄
Πηγή - aboutpasta.gr
Χρόνος προετοιμασίας: 25΄
Χρόνος μαγειρέματος: 50΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 20 κανελόνια
- 500 γρ. κιμά
- 500 γρ. συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λεπτοκομμένη πράσινη πιπεριά
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1/4 κούπας αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. τριμμένο Κεφαλοτύρι
- Αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σοτάρετε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά και την πράσινη πιπεριά.
- Προσθέστε αλάτι, πιπέρι την κανέλα και το μισό χυμό τομάτας και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά πυκνά.
- Βάλτε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το αλεύρι, σε μεσαία φωτιά και ανακατέψτε προσεκτικά με σύρμα μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα δουλεύοντας με πολύ υπομονή το μείγμα ώστε να μη σχηματιστούν σβόλοι. Προσθέστε τα αυγά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα με βελούδινη υφή.
- Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίστε με αλάτι, λίγο πιπέρι και αν θέλετε λίγο τριμμένο τυρί.
- Κατόπιν ρίχτε τα 3/5 της κρέμας στο μείγμα του κιμά και ανακατέψτε ώστε να δέσουν όλα τα υλικά.
- Περιχύστε λίγο χυμό τομάτας στον πάτο ενός ταψιού, γεμίστε τα κανελόνια σας με το μείγμα του κιμά και στρώστε τα από πάνω.
- Στο τέλος καλύψτε με τα 2/5 της κρέμας που αφήσατε στην άκρη και πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Πηγή - aboutpasta.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου