Προετοιμασία 20΄
Μαγείρεμα 50΄
~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 2 φύλλα ζύμη κουρού
- 2 μελιτζάνες τσακώνικες
- 3 ντομάτες
- 3 κολοκυθάκια
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 4 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια και τα στρώνουμε όλα μαζί στο ταψί.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Κόβουμε από το φύλλο 2 δίσκους διαμέτρου 30 εκατοστών.
- Μοιράζουμε τα λαχανικά στους δίσκους και γυρίζουμε τις άκρες τους προς τα μέσα.
- Λαδώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Tip:
- Θα πρέπει να αφήσουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά να κρυώσουν, αλλιώς θα χαλάσει το φύλλο της ζύμης.
Πηγή - ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου