ΜΕΝΟΥ

Pages

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Λαχταριστοί και μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες με τυρί και φρέσκα λαχανικά

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 φλιτζανιού του τσαγιού φέτα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
  • αλεύρι (για το αλεύρωμα)
  • αλάτι-πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
  • Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
  • Στη συνέχεια τα στύβουμε μέσα στις παλάμες μας και τα ρίχνουμε σ' ένα βαθύ μπολ.
  • Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το στύβουμε και το βάζουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια.
  • Προσθέτουμε το αυγό, τη φέτα, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τη φρυγανιά αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.
  • Το τοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα.
  • Βάζουμε σ’ ένα ρηχό πιάτο αλεύρι.
  • Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους και τα αλευρώνουμε.
  • Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο να κάψει.
  • Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στο καυτό ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.
  • Τους τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες χλιαρούς και τους γαρνίρουμε με κλαδάκια δυόσμου ή μαϊντανού.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου