~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1 κ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού, πάχους 2 εκ.
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
- 6-7 κόκκοι πιπεριού σπασμένοι
- 1 κ.σ. φύλλα φρέσκου θυμαριού ή
- 1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
- 1/3 κ.γ. πάπρικα γλυκειά
- 1/3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- ανθός αλατιού ή χοντρό αλάτι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ανακατεύουμε σε ταψάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το αλάτι.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα μπριζολάκια σε απορροφητικό χαρτί.
- Τα βάζουμε στη μαρινάδα για 1.30' ώρα το λιγότερο, αποβραδίς καλύτερα.
- Τα γυρίζουμε δυο-τρεις φορές όσο μαρινάρονται.
- Τα βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο. Σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί την πολλή μαρινάδα από πάνω τους.
- Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε καυτό τηγάνι-ψηστιέρα ή στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου, 7'-8' από κάθε πλευρά, ανάλογα και με τη φωτιά.
- Αν ψήνουμε στο φούρνο, θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε περίπου 10 εκ. από το γκριλ.
- Οταν κοντεύουν να ψηθούν, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι από τις δύο πλευρές.
- Το χοιρινό κρέας πρέπει να ψηθεί καλά, χωρίς να στεγνώσει.
- Τα σερβίρουμε με μια δροσερή σάλτσα με βάση το γιαούρτι και μπαχαρικά ή μια σάλτσα με περασμένη στον τρίφτη ντομάτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, αλάτι, μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο.
Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου