ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινές μπριζόλες στη σχάρα

Μαλακές και γευστικές μπριζόλες στο πιάτο σας.








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 1 κ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού, πάχους 2 εκ.
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
  • 6-7 κόκκοι πιπεριού σπασμένοι
  • 1 κ.σ. φύλλα φρέσκου θυμαριού ή
  • 1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1/3 κ.γ. πάπρικα γλυκειά
  • 1/3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • ανθός αλατιού ή χοντρό αλάτι


 
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ανακατεύουμε σε ταψάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το αλάτι. 
  • Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα μπριζολάκια σε απορροφητικό χαρτί. 
  • Τα βάζουμε στη μαρινάδα για 1.30' ώρα το λιγότερο, αποβραδίς καλύτερα. 
  • Τα γυρίζουμε δυο-τρεις φορές όσο μαρινάρονται. 
  • Τα βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο. Σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί την πολλή μαρινάδα από πάνω τους. 
  • Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε καυτό τηγάνι-ψηστιέρα ή στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου, 7'-8' από κάθε πλευρά, ανάλογα και με τη φωτιά. 
  • Αν ψήνουμε στο φούρνο, θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε περίπου 10 εκ. από το γκριλ. 
  • Οταν κοντεύουν να ψηθούν, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι από τις δύο πλευρές. 
  • Το χοιρινό κρέας πρέπει να ψηθεί καλά, χωρίς να στεγνώσει. 
  • Τα σερβίρουμε με μια δροσερή σάλτσα με βάση το γιαούρτι και μπαχαρικά ή μια σάλτσα με περασμένη στον τρίφτη ντομάτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, αλάτι, μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου