ΜΕΝΟΥ

Pages

Τούρτα με μερέντα και σαντιγί


Μία γρήγορη και πανεύκολη τούρτα που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας

Προετοιμασία : 30
Αναμονή : 2 με 3 ώρες





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 10 με 12 μερίδες
  • 2 x 250γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 200γρ. νερό
  • 250γρ. λικέρ της αρεσκείας σας.***
  • 280 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • Μία συσκευασία μπισκότα oreo.
  • 900γρ. σοκολατένιο άλειμμα πραλίνας (Μερέντα)
  • 70 γρ κουβερτουρα τριμμένη
  • Ενα τσέρκι 26-28 cm


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με το λικέρ (δεν θέλουμε να βράσει το μείγμα μας).
  • Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. (προσοχή το μείγμα δεν πρέπει να είναι ζεστό γιατί τότε τα σαβαγιάρ θα ρουφήξουν πολύ από το μείγμα μας θα μαλακώσουν και θα διαλυθούν).
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Τοποθετούμε το τσέρκι σε μία πιατέλα.
  • Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα ένα στο μείγμα για λίγα δευτερόλεπτα και μετά φτιάχνουμε μία στρώση με αυτά μέσα στο τσέρκι.
  • Απλώνουμε από πάνω μία στρώση πραλίνας (περίπου 450γρ.) και από πάνω την μισή σαντιγί που έχουμε φτιάξει.
  • Σπάμε σε μικρά κομμάτια τα oreo και κάνουμε μία στρώση με αυτά πάνω από την σαντιγί.
  • Τοποθετούμε μία δεύτερη στρώση βρεγμένων σαβαγιάρ
  • Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη πραλίνα, και την υπόλοιπη σαντιγί.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω την επιφάνεια με την τριμμένη κουβερτούρα
  • Τέλος αφήνουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.



Tip :

  • Εναλλακτικά, αντί του λικέρ μπορείτε να βάλετε στο κατσαρολάκι σκόνη σοκολάτας ή κακάο.
 
Πηγή - Συνταγή από Α.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου