Προετοιμασία : 30
Αναμονή : 2 με 3 ώρες
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 10 με 12 μερίδες
- 2 x 250γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 200γρ. νερό
- 250γρ. λικέρ της αρεσκείας σας.***
- 280 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
- Μία συσκευασία μπισκότα oreo.
- 900γρ. σοκολατένιο άλειμμα πραλίνας (Μερέντα)
- 70 γρ κουβερτουρα τριμμένη
- Ενα τσέρκι 26-28 cm
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με το λικέρ (δεν θέλουμε να βράσει το μείγμα μας).
- Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. (προσοχή το μείγμα δεν πρέπει να είναι ζεστό γιατί τότε τα σαβαγιάρ θα ρουφήξουν πολύ από το μείγμα μας θα μαλακώσουν και θα διαλυθούν).
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Τοποθετούμε το τσέρκι σε μία πιατέλα.
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα ένα στο μείγμα για λίγα δευτερόλεπτα και μετά φτιάχνουμε μία στρώση με αυτά μέσα στο τσέρκι.
- Απλώνουμε από πάνω μία στρώση πραλίνας (περίπου 450γρ.) και από πάνω την μισή σαντιγί που έχουμε φτιάξει.
-
Σπάμε σε μικρά κομμάτια τα oreo και κάνουμε μία στρώση με αυτά πάνω από την σαντιγί.
- Τοποθετούμε μία δεύτερη στρώση βρεγμένων σαβαγιάρ
- Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη πραλίνα, και την υπόλοιπη σαντιγί.
- Πασπαλίζουμε από πάνω την επιφάνεια με την τριμμένη κουβερτούρα
- Τέλος αφήνουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.
Tip :
- Εναλλακτικά, αντί του λικέρ μπορείτε να βάλετε στο κατσαρολάκι σκόνη σοκολάτας ή κακάο.
Πηγή - Συνταγή από Α.Π
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου