Χορταστικό πιάτο με απλά και εύκολα υλικά
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 2/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- 1/2 φλιτζάνι μαυροσούσαμο
- 1/2 φλιτζάνι σουσάμι ξανθό
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2-3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
- 3 μεγάλα πράσα
- 3 φλιτζάνια αλατισμένο νερό για το βράσιμο του ρυζιού
- 1/2 φλιτζάνι φυτική μαργαρίνη λιωμένη
- 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι πλυμένο και στραγγισμένο
- 2/3 του φλιτζανιού σκούρες σταφίδες χωρίς κουκούτσι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι αλατισμένο νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την εστία σε χαμηλή θερμοκρασία (2-4 βαθμούς).
- Καθαρίζουμε τα πράσα, κόβουμε σε ροδέλες, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα μαργαρίνης σε ένα μέτριο τηγάνι και μαγειρεύουμε τα πράσα στο λάδι σε χαμηλή φωτιά γύρω στα 20-30 λεπτά, μέχρι να καραμελώνουν.
- Τα βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αναμειγνύουμε το ρύζι με τα πράσα.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες, τον δυόσμο, το σουσάμι, το αλάτι και το πιπέρι, το μπαλσάμικο, άλλες δύο κουταλιές μαργαρίνη; και το σερβίρουμε, είτε ζεστό είτε σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου