ΜΕΝΟΥ

Pages

Νηστισιμο ρiζότο

Χορταστικό πιάτο με απλά και εύκολα υλικά


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 2/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1/2 φλιτζάνι μαυροσούσαμο
  • 1/2 φλιτζάνι σουσάμι ξανθό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2-3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
  • 3 μεγάλα πράσα
  • 3 φλιτζάνια αλατισμένο νερό για το βράσιμο του ρυζιού
  • 1/2 φλιτζάνι φυτική μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι πλυμένο και στραγγισμένο
  • 2/3 του φλιτζανιού σκούρες σταφίδες χωρίς κουκούτσι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι αλατισμένο νερό. 
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την εστία σε χαμηλή θερμοκρασία (2-4 βαθμούς). 
  • Καθαρίζουμε τα πράσα, κόβουμε σε ροδέλες, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά.
  • Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα μαργαρίνης σε ένα μέτριο τηγάνι και μαγειρεύουμε τα πράσα στο λάδι σε χαμηλή φωτιά γύρω στα 20-30 λεπτά, μέχρι να καραμελώνουν. 
  • Τα βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Αναμειγνύουμε το ρύζι με τα πράσα. 
  • Προσθέτουμε τις σταφίδες, τον δυόσμο, το σουσάμι, το αλάτι και το πιπέρι, το μπαλσάμικο, άλλες δύο κουταλιές μαργαρίνη; και το σερβίρουμε, είτε ζεστό είτε σε θερμοκρασία δωματίου.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου