Μαγειρέψτε την συκωταριά με πολλούς τρόπους για το Πασχαλινό τραπέζι
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά
- 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Γεμίζουμε σχεδόν μια κατσαρόλα με νερό, το αλατίζουμε και βάζουμε μέσα αυτό τη συκωταριά, ώστε να ζηματιστεί για 5 λεπτά περίπου.
- Όταν τη βγάλουμε, την αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει αφαιρούμε τα νεύρα από τα εντόσθια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη συκωταριά.
- Χρησιμοποιούμε ένα πηρούνι και τη σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και λίγο πριν είναι έτοιμη, σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
- Την αφήνουμε στο τηγάνι μέχρι να απορροφηθεί το κρασί και να πήξει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.
- Τη σερβίρουμε σε μια πιατέλα.
- Ρίχνουμε από πάνω το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου