ΜΕΝΟΥ

Pages

Ραβιόλια φούρνου με σάλτσα ντομάτας

Εύκολο και γρήγορο πιάτο για το μεσημεριανό σας



Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά



~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 1 συσκευασία ραβιόλια
  • 2 κουτιά σάλτσα ντομάτας κονκασέ ψιλοκομμένη
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 μανιτάρια Πλευρώτους ψιλοκομμένα
  • 300 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • πιπέρι
  • αλάτι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ρυθμίζουμε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (160 με αέρα).
  • Βράζουμε τα ραβιόλια σε αρκετό νερό, αλατισμένο, για 8 λεπτά περίπου. 
  • Παίρνουμε ένα ταψί, αρκετά βαθύ, βάζουμε στον πάτο του αρκετή σάλτσα ντομάτας και με την υπόλοιπη σάλτσα ανακατεύουμε τα ραβιόλια μαζί με τα κρεμμύδια, σέλινο, αλάτι, πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα τριμμένη, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και τα ρίχνουμε στο ταψί. 
  • Αφού τα ανακατέψουμε λίγο με πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη.
  • Τα βάζουμε στο φούρνο, γύρω στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στη 2 σκάλα για 35 λεπτά μέχρι το τυρί να αποκτήσει σκούρο χρώμα.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου