ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα με πατάτα


Μια διαφορετική συνταγή για όσους αγαπούν τις ομελέτες...

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 1 μέτρια πατάτα βρασμένη και κομμένη σε 5-6 ροδέλες
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 45 ml γλυκό λευκό κρασί
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κουταλιά της σούπας τρίμμα αυγοτάραχου
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
  • Βράζουμε την πατάτα για 15 λεπτά και μόλις κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε ροδέλες.
  • Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί.
  • Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Όταν απορροφηθούν τα υγρά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνουμε μέσα στο σκεύος τις ροδέλες πατάτας δημιουργώντας μια στρώση.
  • Αφήνουμε τις πατάτες να σοταριστούν ελαφρώς για 1-2 λεπτά.
  • Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το πράσινο μέρος.
  • Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα χτυπημένα αυγά μέσα στο τηγάνι μαζί με τις πατάτες.
  • Σε 3-4 λεπτά, η ομελέτα, θα αρχίσει να πήζει, τότε τη γυρίζουμε και ρίχνουμε το αυγοτάραχο.
  • Την αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά ακόμη από την άλλη πλευρά.
  • Σερβίρουμε την ομελέτα γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου