Μια διαφορετική συνταγή για όσους αγαπούν τις ομελέτες...
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 1 μέτρια πατάτα βρασμένη και κομμένη σε 5-6 ροδέλες
- 4 αυγά χτυπημένα
- 45 ml γλυκό λευκό κρασί
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κουταλιά της σούπας τρίμμα αυγοτάραχου
- 30 ml ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
- Βράζουμε την πατάτα για 15 λεπτά και μόλις κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε ροδέλες.
- Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Όταν απορροφηθούν τα υγρά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνουμε μέσα στο σκεύος τις ροδέλες πατάτας δημιουργώντας μια στρώση.
- Αφήνουμε τις πατάτες να σοταριστούν ελαφρώς για 1-2 λεπτά.
- Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το πράσινο μέρος.
- Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα χτυπημένα αυγά μέσα στο τηγάνι μαζί με τις πατάτες.
- Σε 3-4 λεπτά, η ομελέτα, θα αρχίσει να πήζει, τότε τη γυρίζουμε και ρίχνουμε το αυγοτάραχο.
- Την αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά ακόμη από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρουμε την ομελέτα γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου