ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαροκινό πιλάφι με βερίκοκα και φυστίκια, απο τον Ανδρέα Λαγό


Μία πρόταση που θα σας ξετρελάνει.

Χρόνος Προετοιμασίας 30'









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 45 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. κάρδαμο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 300 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 900 ml ζωμό λαχανικών
  • 6 κ.σ. αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
  • 1 ρόδι μόνο τους σπόρους


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και σοτάρουμε 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4, μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να πιεί τα περισσότερα υγρά του.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα βερίκοκα, τα φιστίκια και ανακατεύουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να γίνει εντελώς και να πιεί όλα τα υγρά του.
  • Αδειάζουμε το ρύζι σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με το ρόδι και σερβίρουμε.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου