¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Μαγειρική Πανδαισία
Μερίδες : Για ?? τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Είναι μια υπέροχη ζύμη για πιτάκια..εύκολη και μάλιστα και νηστίσιμη, Δοκιμάστε την!!
Υλικά
- 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
- 1/2 κούπα χλιαρό νερό
- Μαγιά νωπή 12 γραμμάρια ή αν θέλετε ξερή 1/2 φακελάκι
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Αρχικά στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινήσει.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι , τη μαγιά και το χλιαρό νερό και τέλος το καλαμποκέλαιο.
- Τα χτυπάμε για λίγη ώρα μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Στη συνέχεια την αφήνουμε για λίγη ώρα σε ένα σκεύος με καπάκι που κλείνει για να ξεκουραστεί.
- Και όταν είναι έτοιμη ανάλογα με το τι θέλουμε να φτιάξουμε πχ. τυροπιτάκια, λουκανικοπιτακια ή σπανακοπιτάκια παίρνουμε λίγη ζύμη κάθε φορά και ανοίγουμε με ένα πλάστη αλλά είναι τόσο εύκολη ζύμη που μπορείτε και με τα χέρια σας!!!
- Στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια σας!! Χωρίς να τα πασπαλίσετε με αυγό!!!!
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου