ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και ελιές



Λαχταριστό και ζουμερό φαγητό για όλη την οικογένεια

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια Πλευρώτους
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη προαιρετικά
  • 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά σπαγγέτι
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο χοντροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα στα ζυμαρικά
  • 50 γραμμάρια φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες για σερβίρισμα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα σπαγγέτι με λίγο λάδι. Όταν ροδίσουν αφαιρείτε από την εστία.
  • Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ την ντομάτα μαζί με το βασιλικό και ρίξτε το στο τηγάνι.
  • Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
  • Έπειτα μαγειρέψτε για λίγο τη σάλτσα να τραβήξει τα υγρά της και να δέσει ελαφρά και προσθέστε στη συνέχεια και τα μανιτάρια.
  • Στο τέλος βάζετε τα σπαγγέτι μέσα στο μείγμα της σάλτσας ντομάτας και μαγειρέψτε τα για λίγο. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, τις ελιές και ντοματίνια κομμένα στη μέση.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου