Λαχταριστό και ζουμερό φαγητό για όλη την οικογένεια
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Για 2-4 άτομα
- 1 κιλό ντομάτες
- 300 γραμμάρια μανιτάρια Πλευρώτους
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη προαιρετικά
- 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 συσκευασία ζυμαρικά σπαγγέτι
- ½ φλιτζάνι φρέσκο χοντροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
- τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα στα ζυμαρικά
- 50 γραμμάρια φέτα
- 2 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες για σερβίρισμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα σπαγγέτι με λίγο λάδι. Όταν ροδίσουν αφαιρείτε από την εστία.
- Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ την ντομάτα μαζί με το βασιλικό και ρίξτε το στο τηγάνι.
- Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
- Έπειτα μαγειρέψτε για λίγο τη σάλτσα να τραβήξει τα υγρά της και να δέσει ελαφρά και προσθέστε στη συνέχεια και τα μανιτάρια.
- Στο τέλος βάζετε τα σπαγγέτι μέσα στο μείγμα της σάλτσας ντομάτας και μαγειρέψτε τα για λίγο. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, τις ελιές και ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου