¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Βασίλης Καλλίδης
Μερίδες : Για 4 στριφτές πίτες.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Τηγάνισμα 8΄- 12΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 πακέτο Χορτόπιτα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ
- 2 φύλλα Ζύμη Κουρού ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
- 12 ελιές Καλαμών
- 6 λιαστές ντομάτες
- 300 γρ. φέτα
- 1 αυγό
- Πιπέρι λευκό ΜΠΑΧΑΡ
- ½ κ.γ. Αλάτι ΓΛΑΡΟΣ Ψιλό
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Αδειάζουμε το μείγμα γέμισης σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με αλάτι και με τα χέρια μας τρίβουμε τα λαχανικά για να βγάλουν τα πολλά υγρά τους και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
- Κόβουμε τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες σε κομμάτια και τις προσθέτουμε στο μείγμα με τα χορταρικά.
- Προσθέτουμε τριμμένη βαρελίσια φέτα, ένα αβγό και δύο γερές πρέζες λευκό πιπέρι.
- Ανοίγουμε το φύλλο κουρού, τοποθετούμε τη γέμιση στην άκρη κατά μήκος και τυλίγουμε πρώτα σε ρολό και στη συνέχεια σε σαλιγκάρι τοποθετώντας την ελεύθερη άκρη από την κάτω πλευρά.
- Πιέζουμε καλά - καλά για να λεπτύνει και να κολλήσουν οι άκρες του «σαλίγκαρου».
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει τοποθετούμε μέσα την πίτα μας και τηγανίζουμε για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.
- Αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει, κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δείτε το σχετικό WebTV video : Νόστιμη Γη - Αίγινα
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 24/02/2020)
Πηγή - alphatv.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 24/02/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου