Λαχταριστοί και αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες για το ορεκτικό σας με γεύση τυριών
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
- αλεύρι (για το αλεύρωμα)
- αλάτι-πιπέρι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
- Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
- Στη συνέχεια τα στύβουμε μέσα στις παλάμες μας και τα ρίχνουμε σ' ένα βαθύ μπολ.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το στύβουμε και το βάζουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια.
- Προσθέτουμε το αυγό, την παρμεζάνα, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τη φρυγανιά αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.
- Το τοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα.
- Βάζουμε σ’ ένα ρηχό πιάτο αλεύρι.
- Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους και τα αλευρώνουμε.
- Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει.
- Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.
- Τους τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες χλιαρούς και τους γαρνίρουμε με κλαδάκια δυόσμου ή μαϊντανού.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου