ΜΕΝΟΥ

Pages

Η Κοτόπιτα της Ελισάβετ

Η Φανταστική κοτόπιτα της φίλης μας, Ελισάβετ που θα σας ξετρελάνει.



 
 
 
 
 
 
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 4 στηθη κοτοπουλο φιλετο 
  • 1κρεμμυδι 
  • 250γρ. Μπεικον 
  • 300γρ. Τυρι τριμμενο 
  • 1 κρεμμα γαλακτος 
  • 1πακετο φυλλο σφολιατας


 
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βραζουμε το κοτοπουλο και το αφηνουμε να σουρωσει. 
  • Αφου κρυωσει καλα και μπορουμε να το πιασουμε αρχιζουμε και το μαδαμε σε μικρα μικρα κομματια.
  • Σε ενα βαθυ τηγανι.. Ριχνουμε ελαχιστο λαδακι και ενα κρεμμυδι ψιλοκομμενο. Το φερνουμε δυο τρεις βολτες και πριν ροδισει ριχνουμε το μπεικον.. Ανακατευουμε και ριχνουμε το κοτοπουλο. 
  • Αφου ανακατεψουμε καλα τα υλικα ριχνουμε το τυρι τριμμενο και στο τελος τη κρεμα γαλακτος..ανακατευουμε να ομογενοποιηθουν τα υλικά και βγαζουμε το τηγανι απο τη φωτια. 
  • Η γεμιση μας ειναι ετοιμη..
  • Σε ενα μεγαλο ταψι στρωνουμε ενα απο τα δυο φυλλα σφολιατας ( αν το ταψι δεν ειναι αντικολλητικο θα χρειαστει λιγο βουτυρακι ) ανοιγοντας ωστε να σχηματισει ακρες.
  • Βαζουμε μεσα τη γεμιση και την ανοιγουμε να παει παντου απο πανω 
  • Βαζουμε το αλλο φυλλο με τον ιδιο τροπο. 
  • Κλεινουμε τα φυλλα γυρω γυρω ωστε να κανουμε γωνια και περνοντας ενα μαχαιρακι κανουμε εδω και εκει τρυπες για να μη φουσκωσει κατα το ψησιμο η σφολιατα (Το αυγο απο πανω ειναι προαιρετικο). 
  • Ψηνουμε στου 180 μεχρι να ροδισει το φυλλο και να γινει χρυσοκιτρινο.. 
 
 Πηγή - Συνταγή της Ελισάβετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου