~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 4 στηθη κοτοπουλο φιλετο
- 1κρεμμυδι
- 250γρ. Μπεικον
- 300γρ. Τυρι τριμμενο
- 1 κρεμμα γαλακτος
- 1πακετο φυλλο σφολιατας
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βραζουμε το κοτοπουλο και το αφηνουμε να σουρωσει.
- Αφου κρυωσει καλα και μπορουμε να το πιασουμε αρχιζουμε και το μαδαμε σε μικρα μικρα κομματια.
- Σε ενα βαθυ τηγανι.. Ριχνουμε ελαχιστο λαδακι και ενα κρεμμυδι ψιλοκομμενο. Το φερνουμε δυο τρεις βολτες και πριν ροδισει ριχνουμε το μπεικον.. Ανακατευουμε και ριχνουμε το κοτοπουλο.
- Αφου ανακατεψουμε καλα τα υλικα ριχνουμε το τυρι τριμμενο και στο τελος τη κρεμα γαλακτος..ανακατευουμε να ομογενοποιηθουν τα υλικά και βγαζουμε το τηγανι απο τη φωτια.
- Η γεμιση μας ειναι ετοιμη..
- Σε ενα μεγαλο ταψι στρωνουμε ενα απο τα δυο φυλλα σφολιατας ( αν το ταψι δεν ειναι αντικολλητικο θα χρειαστει λιγο βουτυρακι ) ανοιγοντας ωστε να σχηματισει ακρες.
- Βαζουμε μεσα τη γεμιση και την ανοιγουμε να παει παντου απο πανω
- Βαζουμε το αλλο φυλλο με τον ιδιο τροπο.
- Κλεινουμε τα φυλλα γυρω γυρω ωστε να κανουμε γωνια και περνοντας ενα μαχαιρακι κανουμε εδω και εκει τρυπες για να μη φουσκωσει κατα το ψησιμο η σφολιατα (Το αυγο απο πανω ειναι προαιρετικο).
- Ψηνουμε στου 180 μεχρι να ροδισει το φυλλο και να γινει χρυσοκιτρινο..
Πηγή - Συνταγή της Ελισάβετ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου