ΜΕΝΟΥ

Pages

Κεφτεδάκια γεμιστά σε σάλτσα ντομάτας & σπαγγέτι



Λαχταριστά κεφτεδάκια με ζυμαρικά που θα σας ξετρελάνουν
 







Συνταγή :  Ανδρέας Λαγός.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τους κεφτέδες
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ.βούτυρο Lurpak
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 ματσ. μαϊντανό
  • ασπράδι από 1 αυγό
  • 15 γεμιστές γλυκοπικάντικες πιπεριές κεράσι Almito
  • αλέυρι για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνιασμα
  • αλάτι - πιπέρι

Για τη σάλτσα
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 5 κ.σ.ελαιόλαδο
  • 100 γρ.λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ πάπρικα
  • 20 φύλλα βασιλικού
  • αλάτι - πιπέρι

Για το σερβίρισμα
  • 500 γρ σπαγγέτι
  • Arla αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Για τους κεφτέδες:
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι, το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σωτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Βάζουμε σε ένα μπολ τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά. Προσθέτουμε το σωταρισμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ασπράδι αβγού και ζυμώνουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, σκεπασμένο, για 30 λεπτά να σφίξει.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε τους κεφτέδες σε στρογγυλά σχήματα, βάζοντας μέσα σε κάθε κεφτέ μια γεμιστή γλυκοπικάντικη πιπεριά.
  • Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους σωτάρουμε, για 2-3 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να θωρακιστούν.
  • Κρατάμε τους κεφτέδες στην άκρη.

Για τη σάλτσα:
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο, σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρώς και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε να εξατμιστεί για ένα λεπτό, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, τα φύλλα βασιλικού και μισό ποτήρι νερό.
  • Αφήνουμε να πάρουν βράση, προσθέτουμε τους κεφτέδες, αναταράσσουμε το τηγάνι να καλυφθούν με σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους αφήνουμε να μαγειρευτούν, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για το σερβίρισμα:
  • Βράζουμε τα σπαγγέτι, μέχρι να γίνουν al dente και μόλις ετοιμαστούν τα παίρνουμε με μια πιρούνα ή με μια τσιμπίδα μέσα από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τους κεφτέδες.
  • Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
  • Γαρνίρουμε με γλυκοπικάντικες γεμιστές πιπεριές και με φύλλα βασιλικού.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου