Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, αναμονή 2 ώρες, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για το πέστο φιστικιού
- 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα και ψημένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι βασιλικό
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 5 φύλλα δυόσμο
- 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
- αλάτι και πιπέρι
Για τη ζύμη
- 1 +1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 2½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 12 μεγάλα μανιτάρια σε φέτες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 5 λεπτές φέτες μορταδέλα
- 2 μπάλες μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη σε λεπτές φέτες
Eκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Βάζουμε σε μπολ όλα τα συστατικά εκτός από το νερό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πάει παντού το νερό. Ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας, για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική μάζα. Λαδώνουμε ένα μπολ, μεταφέρουμε τη ζύμη εκεί, το σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο της κουζίνας μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου δύο ώρες.
- Καθώς περιμένουμε τη ζύμη να φουσκώσει ετοιμάζουμε το πέστο: Βάζουμε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να έχουν ομοιόμορφη υφή. Ταυτόχρονα βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε καλά για 6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 οC.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο της κουζίνας και την ανοίγουμε με πλάστη. Απλώνουμε πάνω της το πέστο και το σκεπάζουμε με τις φέτες της μορταδέλας. Πάνω στη μορταδέλα απλώνουμε τις φέτες της μοτσαρέλας και τέλος τα μανιτάρια. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και σφραγίζουμε καλά τις άκρες. Βάζουμε το ρολό σε αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε μικρότερα ρολάκια. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου