ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάντουιτς με τονοσαλάτα


Νόστιμο, υγιεινό και πολύ χορταστικό, αποτελεί τέλειο κολατσιό για το γραφείο ή για εκδρομές.







Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ σικάλεως χωρίς την κόρα
  • 1 συσκευασία τόνου σε νερό στραγγισμένη καλά
  • 1 αγγούρι
  • 1 καρότο
  • ½ φλ. τσαγιού καλαμπόκι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Κόβουμε το αγγούρι οριζόντια και αφαιρούμε τους σπόρους με μαχαίρι ή κουτάλι. Το τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη με τη φλούδα του. Το αλατίζουμε και το αφήνουμε 5΄-6΄ να ιδρώσει.
  • Βάζουμε σε μπολ τον τόνο, τη μαγιονέζα, το τριμμένο καρότο, το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και το πιπέρι.
  • Στύβουμε καλά το αγγούρι να στραγγίσει τα υγρά του και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε.
  • Ισομοιράζουμε το μείγμα στις 4 φέτες και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες 4. Κόβουμε κάθε σάντουιτς σε 3 λωρίδες και ξανά στη μέση σαν μπουκιές.
 
Πηγή - argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου