Νόστιμο, υγιεινό και πολύ χορταστικό, αποτελεί τέλειο κολατσιό για το γραφείο ή για εκδρομές.
Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 8 φέτες ψωμί του τοστ σικάλεως χωρίς την κόρα
- 1 συσκευασία τόνου σε νερό στραγγισμένη καλά
- 1 αγγούρι
- 1 καρότο
- ½ φλ. τσαγιού καλαμπόκι
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
- 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το αγγούρι οριζόντια και αφαιρούμε τους σπόρους με μαχαίρι ή κουτάλι. Το τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη με τη φλούδα του. Το αλατίζουμε και το αφήνουμε 5΄-6΄ να ιδρώσει.
- Βάζουμε σε μπολ τον τόνο, τη μαγιονέζα, το τριμμένο καρότο, το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και το πιπέρι.
- Στύβουμε καλά το αγγούρι να στραγγίσει τα υγρά του και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα στις 4 φέτες και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες 4. Κόβουμε κάθε σάντουιτς σε 3 λωρίδες και ξανά στη μέση σαν μπουκιές.
Πηγή - argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου