ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουβλάκι από μαριναρισμένο κοτόπουλο με φρέσκια σάλτσα



Σουβλάκια κοτόπουλο που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για σουβλάκια.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, αναμονή 2 ώρες, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Για τη φρέσκια σάλτσα
  • 2 ντομάτες αποφλοιωμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά καυτερή μικρή
  • 1 μήλο πράσινο
  • 4 κουτ. σούπας κόλιαντρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλαδάκι σέλερι
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο αφού το αλατοπιπερώσουμε. 
  • Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  • Βάζουμε οκτώ καλαμάκια σε κρύο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν. Ταυτόχρονα βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της φρέσκιας σάλτσας ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε. 
  • Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στα καλαμάκια προσεκτικά και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι. 
  • Σοτάρουμε το κρέας καλά και στις δύο πλευρές για περίπου 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά. 
  • Μεταφέρουμε τα σουβλάκια στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. 
  • Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα μοιράζουμε σε πιάτα και τα σερβίρουμε με μπόλικη από τη φρέσκια σάλτσα της ντομάτας.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου