Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για σουβλάκια.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, αναμονή 2 ώρες, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι
- αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- 1 πιπεριά πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Για τη φρέσκια σάλτσα
- 2 ντομάτες αποφλοιωμένες
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά καυτερή μικρή
- 1 μήλο πράσινο
- 4 κουτ. σούπας κόλιαντρο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλαδάκι σέλερι
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο αφού το αλατοπιπερώσουμε.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Βάζουμε οκτώ καλαμάκια σε κρύο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν. Ταυτόχρονα βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της φρέσκιας σάλτσας ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
- Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στα καλαμάκια προσεκτικά και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι.
- Σοτάρουμε το κρέας καλά και στις δύο πλευρές για περίπου 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Μεταφέρουμε τα σουβλάκια στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα μοιράζουμε σε πιάτα και τα σερβίρουμε με μπόλικη από τη φρέσκια σάλτσα της ντομάτας.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου