¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο μάτσο μάραθο χοντροκομμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ ή 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- αλάτι
- πιπέρι φεσκοτριμμένο
Τρόπος παρασκευής
- Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν –με προσοχή για να μην λιώσουν– και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
- Ρίχνουμε τον χοντροκομμένο μάραθο στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι, τα γυρίζουμε μια δυο φορές με κουτάλα και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ ή την τριμμένη ντομάτα.
- Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι.
Tip
- Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες ή 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Πηγή - www.thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου