Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 15 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 γρ. πιπέρι μαύρο σε κόκκους, σπασμένο
- 15 γρ. εστραγκόν, φύλλο
- 60 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
- 30 γρ. λευκό κρασί
- 60 γρ. νερό
- 6 κρόκους αυγών
- 480 γρ. βούτυρο κλαριφιέ, ζεστό
- 30 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
- 15 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε τα κρεμμύδια, τους κόκκους του πιπεριού, το εστραγκόν, το κρασί και το ξίδι και σιγοβράζουμε έως ότου το ξίδι συμπυκνωθεί στο ¼ του αρχικού του όγκου.
- Ρίχνουμε το νερό και σουρώνουμε σε μια μεταλλική μπασίνα.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα, συνεχώς, πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι να σφίξει η σάλτσα και το μείγμα να φτάσει στους 73°C.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο κλαριφιέ σιγά σιγά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και εφόσον αρχίσει να πήζει το μείγμα με συνεχή ροή.
- Αποσύρουμε την μπασίνα από το μπεν μαρί, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το εστραγκόν.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου