ΜΕΝΟΥ

Pages

Σολομός στο γκριλ με αρωματικό βούτυρο



Μία πανδαισία γεύσεων στο τραπέζι σας.












Συνταγή :  Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 8΄, μαγείρεμα 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 4 φιλέτα σολομού (250 γρ. το καθένα)
  • 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου φρέσκα
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Για το αρωματικό βούτυρο
  • 70 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο)
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε το αρωματικό βούτυρο
  • Χτυπάμε στο πολυκοπτικό το βούτυρο, τον δυόσμο, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. 
  • Τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο και σχηματίζουμε ρολό. Αφήνουμε στο ψυγείο. 
  • Αλείφουμε τα φιλέτα του σολομού με λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές. 
  • Βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με ένα κομμάτι από το αρωματικό βούτυρο και φέτες λεμονιού. 
  • Πασπαλίζουμε με δυόσμο και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου