Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 8΄, μαγείρεμα 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού (250 γρ. το καθένα)
- 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου φρέσκα
- λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Για το αρωματικό βούτυρο
- 70 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο)
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε το αρωματικό βούτυρο
- Χτυπάμε στο πολυκοπτικό το βούτυρο, τον δυόσμο, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα.
- Τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο και σχηματίζουμε ρολό. Αφήνουμε στο ψυγείο.
- Αλείφουμε τα φιλέτα του σολομού με λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
- Βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με ένα κομμάτι από το αρωματικό βούτυρο και φέτες λεμονιού.
- Πασπαλίζουμε με δυόσμο και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου