Συνταγή : Αλίκη Συμεωνίδου.
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 22.10.2015
Πατήστε εδώ για να
δείτε την εκπομπή > ֍
Υλικά
Για τη ζύμη
- 200 ml γάλα πλήρες
- 200 ml νερό
- 175 γρ. βούτυρο Lurpak
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 6 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 235 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
- 5 αυγά
Για την κρέμα λεμονιού
- 600 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. μέλι από άνθη πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ξύσμα από 1 λάϊμ
- χυμό από ένα λεμόνι
Για το γλάσο λευκής σοκολάτας
- 120 γρ. λευκή σοκολάτα
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- γάλα
Για τη διακόσμηση
- φιλε αμυγδάλου
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις αρχίσουν να ζεσταίνουν, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να βράσει και να φουσκώσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά και γρήγορα για να μην καεί το αλεύρι.
- Βάζουμε το σκεύος ξανά στη φωτιά για να φύγει η υγρασία. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, τη βάζουμε στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και χτυπάμε με το φτερό.
- Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τα εκλέρ πάνω σε μια λαδόκολλα και τα αλείφουμε με αβγό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 18 περίπου λεπτά.
Για το γλάσο λευκής σοκολάτας
- Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα, σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, την άχνη ζάχαρη και το γάλα.
- Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για την κρέμα λεμονιού
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα λάιμ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια αφράτη κρέμα.
- Τοποθετούμε την κρέμα σε κορνέ και τη βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
- Στη συνέχεια γεμίζουμε τα εκλέρ με την κρέμα λεμονιού.
- Τα βουτάμε στο γλάσο λευκής σοκολάτας.
- Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και σερβίρουμε.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου