ΜΕΝΟΥ

Pages

Πένες με κοτόπουλο, πλευρώτους και κατίκι Δομοκού


Φοβερό καθημερινό φαγητάκι που σου γεμίζει την ψυχή !








Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 2 - 3 εκ.
  • 500 γρ. πένες (ή φαρφάλες ή ριγκατόνι)
  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους*, σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 80 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 150 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1 κουτ. γλυκού σε σκόνη)
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • 2 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Πρέπει να κάψει καλά το λάδι για να ροδίσει το πουλερικό. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. 
  • Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, 150 ml νερό, το δυόσμο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. 
  • Μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα (δεν χρειάζεται να πήξει, καθότι τα μακαρόνια θα πιουν μέρος των υγρών). 
  • Αποσύρουμε, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
  • Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τη σάλτσα και ανακατεύουμε. 
  • Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα καρότο με λαδολέμονο, ρίγανη και ξύσμα λεμονιού.

Στα ποτήρια μας
  • Ωριμο λευκό κρασί, βαρελάτο - Σαββατιανό, Chardonnay.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου